Křečík Sokolovův – Cricetulus sokolovi (Orlov and Malygin, 1988)

Jeho přirozeným prostředím jsou polopouště. Vyskytuje se v Mongolsku, zejména v oblasti Údolí jezer a v severní a východní Gobi a v čínské provincii Vnitřní Mongolsko.
Období páření začíná v polovině května a za rok může mít samice 2-3 vrhy, je jednom vrhu pak bývá 4-9 mladých (Smith a Xie 2008).
Druh je dobře definován chromozomálně a rovněž i popsány znaky osrstění (Orlov a Malygin, 1988; Malyguin et al., 1992). Vzorky dříve odchycené v Mongolsku (před objevením tohoto druhu) byly identifikovány jako C. Obscurus (Král et al., 1984, a v ní uvedené odkazy, Orlov a Malygin, 1988); C. obscurus je forma C. Barabensis.

Příspěvek byl publikován v rubrice druhy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>